Wissel van Meunier zorgt voor grote opschudding bij PSG

Wissel van Meunier zorgt voor grote opschudding bij PSG
Donderdag 15 februari 2018 - 09:48   I   door Redactie

Unai Emery ligt zwaar onder vuur bij PSG na de 3-1-nederlaag bij Real Madrid. Dat de Spanjaard topschutter Edinson Cavani uit de ploeg nam voor Thomas Meunier, kan maar op weinig begrip rekenen in de Franse pers. Hij kreeg dan ook een spervuur aan vragen achteraf.

“Vanaf het moment dat Thomas erop kwam naast Dani Alves, hadden we de rechterflank beter onder controle”, verdedigde Emery zich op de persconferentie. “Dat komt ook overeen met onze beste periode in de match. Hier hebben we op gewerkt op training, net zoals alles wat we op het veld hebben laten zien. De ploeg heeft een grote match gespeeld en verdiende beter. Ik moet positief en optimistisch blijven voor de terugmatch. We hebben nog veel opties om deze achterstand op te halen.”

Zidane 3 - Emery 1

De Franse sportkrant L'Equipe spaarde zijn kritiek niet. "Zijn wissels hebben PSG niet geholpen.” Dat schrijft de Franse sportkrant L’Equipe. De kop van het artikel was al niet mals: Zidane 3 - Emery 1. “Emery koos ervoor Meunier te brengen om zo zijn rechterflank onder controle te krijgen. Hij speelde op veilig, terwijl Zinedine Zidane wisselde om te winnen met de inbreng van Gareth Bale, Lucas Vazquez en Marco Asensio. De wereldkampioen van ‘98 maakte zijn jongens zo duidelijk dat hij nog geloofde in die zege, terwijl Emery zijn team eigenlijk vertelde dat een gelijkspel een buitenkansje was.”

Poll: Begreep jij die wissel van Meunier?

TAGS  I  PSG  I   Meunier  I   Emery  I   Real Madrid

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024