“Ik ging Genk verlaten, maar Clement heeft me gestimuleerd om te blijven”

“Ik ging Genk verlaten, maar Clement heeft me gestimuleerd om te blijven”
Maandag 12 februari 2018 - 23:25   I  

De supporters van KRC Genk scanderen sinds kort de naam van een nieuwe goudhaantje: Dante Vanzeir. De 19-jarige aanvaller kende de voorbije seizoenen heel wat pech, maar is nu klaar voor zijn grote doorbraak.

Aanvankelijk leek Vanzeir in januari te vertrekken bij Genk, maar nieuwbakken trainer Philippe Clement slaagde erin om de jongeling in de Luminus Arena te houden. Door de vele blessures in de voorlinie, maar ook omdat Clement gelooft in Vanzeir.

“Het gesprek met Clement was heel positief, hij heeft me gestimuleerd om bij Genk te blijven en dat heb ik me nog niet beklaagd”, vertelt Vanzeir in Het Laatste Nieuws.

Snelheid en kracht

Vanzeir spreekt ook over zijn kwaliteiten. Snelheid is daar één van. “Op de eerste meters zijn er niet veel spelers die mij kunnen kloppen. Ik teer meer op mijn kracht dan op mijn finesse, dat is nog een werkpunt”, klinkt het.

“Mijn passing, aannames en afwerking kan technisch gezien nog veel beter. Bij de beloften kan je al eens een kans missen omdat je weet dat er nog wel één volgt. In de eerste ploeg kan elke kans die je krijgt de laatste zijn”, besluit de aanvaller.

Poll: Gaat Vanzeir doorbreken bij Genk?

TAGS  I  Vanzeir  I   RC Genk  I   Clement

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024