Dendoncker en Vanhaezebrouck afgemaakt: “Dat zal hij nóóit kunnen”

Dendoncker en Vanhaezebrouck afgemaakt: “Dat zal hij nóóit kunnen”
Maandag 12 februari 2018 - 15:02   I  

Leander Dendoncker speelde tegen KV Oostende niet meteen zijn gelukkigste match ooit in het shirt van RSC Anderlecht. De verdediger/middenvelder speelde een hoofdrol bij de twee tegendoelpunten van zijn team en pakte als klap op de vuurpijl ook nog eens rood.

“Een tijdje geleden noemde Hein Vanhaezebrouck Dendoncker nog een kandidaat om met de Rode Duivels naar het WK te gaan. Op die manier legde hij erg veel druk op de schouders van een jonge speler”, aldus ex-Anderlecht-speler Philippe Albert. “Het is weliswaar het vierde seizoen dat Dendoncker bij het eerste elftal zit, maar hij is nog steeds maar 22 jaar oud.”

“Bovendien staat Dendoncker niet op zijn beste plaats. Volgens mij zal hij nooit een complete verdediger zijn”, zwaait Albert met harde woorden. “Hij mist snelheid op de eerste meters. Iets wat ook al duidelijk werd toen Marc Wilmots Dendoncker in juni 2015 als centrale verdediger liet invallen tegen Frankrijk. Dat was in de 85ste minuut en Frankrijk kwam toen terug van 1-4 tot 3-4.”

“Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Dendoncker. Maar zelfs als Vanhaezebrouck problemen heeft in zijn defensie, is het geen goede oplossing om Dendoncnker achterin te posteren”, toont Albert zich ook kritisch voor Vanhaezebrouck. “Je bewijst er Dendoncker geen dienst mee. Hij moet op het middenveld spelen. Daar kan hij, met zijn volume, Anderlecht veel bijbrengen.”

Poll: Moet Dendoncker opnieuw op het middenveld spelen?

TAGS  I  Dendoncker  I   Vanhaezebrouck  I   Martinez  I   Rode Duivels  I   Albert  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024