KV Oostende duwt zwak Anderlecht nog wat dieper in de put

Zaterdag 10 februari 2018 - 19:51   I

RSC Anderlecht blijft op de sukkel. Zaterdagavond verloor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck met 2-0 op het veld van KV Oostende. De West-Vlamingen kwamen snel 2-0 op voorsprong en verdedigden die voorsprong nadien met hand en tand.

Na amper een kwartier spelen stond Anderlecht voor een quasi onmogelijke opdracht. Eerst verschalkte Dendoncker zijn eigen doelman met een perfect gemeten kopbal en niet veel later frommelde Milic een hoekschop over lijn: 2-0, bij paars-wit wisten ze niet wat hen overkwam.

Tijdens de eerste helft kwam Anderlecht er niet aan te pas. Na rust gooide Vanhaezebrouck er met Teodorczyk een extra spits bij, en dat hielp. Paars-wit duwde KVO achteruit, maar kon niet scoren. Saief was er het dichtst bij, maar zijn perfecte vrijschop stierf op de dwarsligger.

Toen Dendoncker een kwartier voor tijd ook nog eens rood pakte, was het kalf helemaal verdronken voor de bezoekers. Oostende verdedigde zijn voorsprong met man en macht en hield de drie punten - inclusief de dubbele winstpremie die Marc Coucke had beloofd - in eigen huis.

Poll: Komt Anderlecht deze dip snel te boven?