Coucke erft financiële puinhoop, Anderlecht legt uit hoe dat komt

Coucke erft financiële puinhoop, Anderlecht legt uit hoe dat komt
Zaterdag 10 februari 2018 - 11:06   I  

Marc Coucke erft met Anderlecht een club die in vieze papieren zit. Althans, op financieel vlak gaat het de laatste jaren lang niet zo geweldig bij paars-wit. Operationeel manager Jo Van Biesbroeck legt uit hoe dat komt.

"Het leven van een club is nu eenmaal een verhaal van voortdurende investering. Wij, en wij niet alleen, moeten jaar na jaar herbeginnen om een volwaardig competitief elftal samen te stellen met jonge talenten en ervaren spelers. Een moeilijke oefening", vertelt Van Biesbroeck in Het Nieuwsblad

Veel investeringen

"Tegelijkertijd is het financiële evenwicht een prioriteit. Daarom moeten we investeren in talenten en dat kost geld. Onmiddellijke rentabiliteit is niet altijd mogelijk. Vergeet niet dat we bovendien in infrastructuur investeren: synthetische velden voor onze jeugd, de uitbouw van de merchandising, het e-commerceplatform en de nieuwe app…. Ook op het vlak van events hebben we een tandje bijgestoken. Dat kost allemaal geld."

Dramatisch boekjaar 2016-17

Tijdens het boekjaar 2016-17 liepen de schulden op, maar ook daar is een uitleg voor. "Eind  2017 liepen de schulden op wegens de inkomende transfers ( Trebel, Teodorczyk, Stanciu, nvdr.), in de wetenschap dat Tielemans een belangrijke uitgaande transfer was. De transfer van Tielemans ( 25 miljoen euro, nvdr.) werd echter net ná het boekjaar gerealiseerd. Die is dus niet opgenomen in het boekjaar 2016-17", benadrukt Van Biesbroeck.

Investeren met risico

"Achteraf beschouwd kan men altijd anders en beter doen. Maar zo werkt het niet. Het gaat om investeren met risico. We zijn er wel van overtuigd dat dat binnen een duidelijk kader moet gebeuren. Zolang we die discipline hebben, zie ik geen acuut probleem. Sport en voetbal zijn geen investeringen om rendement te halen, wel sportieve successen. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest", besluit Van Biesbroeck. Aan Marc Coucke om de handschoen op te nemen, zoveel is wel duidelijk.

Poll: Krijgt Coucke Anderlecht er opnieuw bovenop?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   KV Oostende  I   Van Biesbroeck

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024