Louwagie: “Eén groot verschil tussen Gent en andere Belgische topclubs”

Louwagie: “Eén groot verschil tussen Gent en andere Belgische topclubs”
Woensdag 07 februari 2018 - 13:46   I  

AA Gent veroverde in 2015 voor het eerst in zijn bestaan de Belgische landstitel. In de jaren die daarop volgden begon de club steeds meer geld uit te geven aan transfers. Iets waar voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie nu weer van afstappen.

Sinds kort zetten De Buffalo’s vol in op jonge talenten, die kunnen zowel uit Belgë als uit het buitenland komen. “Een bewuste strategie, vermits we geen transfersommen willen of kunnen betalen van vier tot zeven miljoen euro”, zegt Louwagie in Sport/Voetbalmagazine.

“Daarom moeten we die spelers op jonge leeftijd wegpakken, nog voor ze goed en wel bekend zijn. Natuurlijk zijn we verheugd met hetgeen vooral Yaremchuk en Chakvetadze momenteel laten zien qua rendement. Om zulke spelers te vinden heb je een zeer uitgekiende rekruteringscel nodig.”

“Dat vraagt constant zoekwerk en de juiste contacten met makelaars. We stoppen daar veel tijd, energie en middelen in”, gaat Louwagie verder. “Dus is het logisch dat het iets moet opbrengen. Wij willen geen spelers op hun 23e of 24e uit het buitenland halen, anders stuikt ons model om financieel gezond te blijven in elkaar. Bovendien liggen onze weddes ook een stuk lager dan bij veel andere Belgische topclubs”, ziet Louwagie ook één groot verschil met de andere grootmachten in ons land.

Poll: Sta jij achter de transferpolitiek van AA Gent?

TAGS  I  Louwagie  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024