Filip Joos: "Rode Duivel belde me over transfer naar China"

Filip Joos:
Zaterdag 03 februari 2018 - 11:30   I   door Redactie

Filip Joos vertelt in zijn column in De Standaard dat hij door Dries Mertens om raad werd gevraagd. De reden? Mertens kon toen naar China verhuizen.

"Net iets meer dan een jaar geleden, de winterse de transfermarkt zou dra sluiten, kreeg ik telefoon. Van Dries Mertens. Die naar China kon, om er godsgruwelijk veel geld te verdienen. Hij vroeg me hoe ik daarover dacht, vertelde dat hij een beetje aan het rondbellen was om de twijfel uit zijn hoofd te bannen (zijn hart was nooit in dubio, denk ik)", aldus Joos.

"We praatten een tijdje, ik zei dat ik wel vermoedde wat onze gezamenlijke coach De Wispelaere hem zou aanraden. Toevallig had ik net voor De Standaard een opiniestuk over de transfer van Axel Witsel naar China geschreven. Door de eindredactie met de titel 'Het jaar van de (geld)wolf' bedacht. Met een cartoon erbij van Witsel die met stokjes bankbiljetten at."

"Een minuut na ons telefoongesprek stuurde ik de spits van Napoli die krantenpagina. En schreef erbij: vervang in bovenstaande tekst de naam 'Witsel' door 'Mertens', en je weet hoe ik erover denk. Met, toegegeven, een smiley."

Poll: Zou jij Mertens een transfer naar China aanraden?

TAGS  I  Mertens  I   Joos

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024