"Daarom fluiten refs vaak in voordeel van Club Brugge"

Woensdag 22 november 2017 - 07:45   I   door Redactie

Volgens Wim De Coninck is het geen toeval dat betwiste fases vaak in het voordeel van Club Brugge uitdraaien tijdens wedstrijden. Dat ligt aan blauw-zwart zelf, stelt de analist in Sport/Voetbalmagazine.

De Coninck was tegen Waasland-Beveren ook onder de indruk van Hans Vanaken. "Eén pre-assist, één assist voor Dion Cools - zonder een missende Abdoulay Diaby hadden dat er meer kunnen zijn - en zijn goal kwam er na een indrukwekkende sprint over vijftig meter, met een afwerking waarop Jelle Vossen jaloers kon zijn", aldus De Coninck

"De vista, de plaatsing, het overzicht, het voetballend vermogen, ... Vanaken denkt snel, handelt snel en loopt ook snel, eens op gang. Hij leidde Club naar een verdiende zege, na de misschien wel slechtste eerste helft van het seizoen, waarin ze blij mochten zijn dat er geen videoref was om de fout van Marvelous Nakambaop Ryota Morioka met een strafschop te bestraffen. De perceptie leeft dat Club veel betwistbare fases in het voordeel krijgt, maar ze dwingen het vaak zelf af."

Poll: Krijgt Club te vaak 'hulp' van de refs?

TAGS  I  Club Brugge  I   De Coninck

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024