Guardiola vertelt opmerkelijk verhaal over waarom Aguëro en Jesus niet kunnen samenspelen

Guardiola vertelt opmerkelijk verhaal over waarom Aguëro en Jesus niet kunnen samenspelen
Dinsdag 21 november 2017 - 11:36   I  

Manchester City is op dit moment dé ploeg in vorm in de Premier League. Het elftal van Pep Guardiola prijkt autoritair aan de leiding in Engeland, maar toch valt één iets op.

Zo brengt Guardiola Sergio Agüero en Gabriel Jesus nauwelijks of nooit samen aan de aftrap. Maar Guardiola zou Guardiola niet zijn mocht hij daar geen goede reden voor hebben.

“Ze hebben allebei verschillende kwaliteiten en verdienen het om te spelen. Er zijn veel wedstrijden en ze moeten klaar zijn. Weet je, het is voor mij persoonlijk de moeilijkste beslissing om te maken”, vertelde Guardiola in aanloop naar de Champions Leaguematch tegen Feyenoord.

No Mendy No Party

“Toen Benjamin Mendy fit was kon hij het veld breed houden en kon de linkervleugelaanvaller naar binnen snijden. Fabian Delph (bij gebrek aan andere linksbacks de vervanger van de geblesseerde Mendy, nvdr.) kan dat niet. Leroy Sane moet bijgevolg het veld breed.”

“En dat is waarom Agüero en Jesus op dit moment niet kunnen samenspelen. Het is moeilijk om te kiezen tussen hen”, voegde Guardiola er nog aan toe. “Ik vind Agüero zó goed. Maar Gabriel is ook heel erg goed.”

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Agüero  I   Gabriel Jesus  I   Guardiola  I   Manchester City

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024