‘Recordtransfer van miljoenen euro’s op til bij Zulte Waregem’

‘Recordtransfer van miljoenen euro’s op til bij Zulte Waregem’
Maandag 24 oktober 2016 - 07:40   I   door Redactie

Zulte Waregem moet ernstig rekening houden met een vertrek van een steekhouder. De scouts zitten allemaal voor hem in de tribune.

We hebben het over Soualiho Meïté. De 22-jarige Fransman kan rekenen op de belangstelling uit Engeland en Duitsland. Crystal Palace, Norwich, Newcastle, Mönchengladbach, Wolfsburg, Hannover 96 en Hamburg zijn allen geïnteresseerd in de middenvelder. De rapporten van de buitenlandse scouts zijn overwegend positief over het talent.

De geïnteresseerde clubs zijn naar verluidt bereid om een inspanning te leveren. Bij Zulte Waregem zien ze het graag gebeuren. Hij wordt momenteel gehuurd van Lille, maar Zulte Waregem beschikt over een spotgoedkope aankoopoptie van minder dan 500.000 euro. Essence kan die lichten tot het einde van het seizoen.

Nadien is Zulte Waregem dan bereid om mee te werken aan een definitieve transfer. Essence hoopt wel op de jackpot: 7 miljoen euro. Dat zou een recordbedrag zijn voor de eersteklasser. Het huidig record staat op naam van de betreurde Junior Malanda, die 3,3 miljoen opbracht voor zijn transfer naar Wolfsburg.

Makelaars zijn er zeker van dat in 2017 een bod van meer dan vijf miljoen euro zal binnenlopen op Meïté. Dan heeft Essevee gouden zaken gedaan, want het kon hem in de zomer al voor 3 miljoen euro aan Standard verkopen. De Rouches boden ook nog eens Dino Arslanagic en Renaud Emond in ruil aan. Zulte Waregem hield het been evenwel stijf.

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Soualiho Meïté

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024