Degryse heeft duidelijke mening over kritiek van De Bruyne

Degryse heeft duidelijke mening over kritiek van De Bruyne
Maandag 13 november 2017 - 06:32   I   door Redactie

Marc Degryse ziet geen probleem in het feit dat Kevin De Bruyne openlijk kritiek gaf op de tactiek van bondscoach Roberto Martinez. De analist kijkt vooral uit naar oplossingen.

"Ik heb geen problemen met het interview van De Bruyne", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Het is goed dat hij zulke dingen zegt, al zal Martínez dat wellicht niet leuk vinden. Ach, we moeten er geen conflict van maken. Ik heb liever dat spelers meedenken over het systeem en de tactiek, dan dat het hen niet interesseert."

"Wat De Bruyne zegt, is dat het probleem dat we op het EK tegen Italië en Wales zagen, nog altijd niet is opgelost. Tegen ploegen die positioneel beter staan dan wij, verliezen we de kwaliteiten van onze goede spelers. Meer nog, onze kwetsbaarheden worden blootgelegd."

"De opdrachten moeten duidelijk zijn. Spelers moeten van elkaar perfect weten wat ze moeten doen én wanneer - de timing van druk zetten, het aanspelen van elkaar... Kijk, ik weet niet of Martínez Mexico vooraf goed genoeg bestudeerd heeft. Oké, het was een test, maar je moet zorgen dat je je eigen spelers niet voor joker zet."

Poll: Mag De Bruyne die kritiek geven?

TAGS  I  De Bruyne  I   Degryse  I   Rode Duivels

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024