KV Oostende en Zulte-Waregem staan op, KV Mechelen in vieze papieren

Zaterdag 28 oktober 2017 - 21:47   I

Er stonden nog enkele interessante wedstrijden op het programma. Zo ontving Zulte-Waregem het felgeplaagde KV Mechelen en trok Oostende naar Lokeren. Vooral Oostende en Mechelen hadden de punten hard nodig.

Zulte-Waregem - KV Mechelen 2 1

Zulte-Waregem boekte de laatste weken zeer slechte resultaten en kon de drie punten dus maar best thuis houden. KV Mechelen daarentegen stond helemaal laatste en wou de rode lantaarn liefst zo snel mogelijk doorgeven aan Eupen, dat verloor tegen Anderlecht.

Zulte-Waregem kwam net voor het uur op voorsprong dankzij Sandy Walsh, maar 10 minuten later kon Bandé de bordjes al gelijkhangen met een lekkere retro.

In de tweede helft stonden de mannen van Dury op en kwamen ze op voorsprong dankzij Leya Iseka. De assist was trouwens van Walsh, die dus een opvallende rol speelde vanavond.

Op het einde kwam KV Mechelen nog opzetten, maar scoren konden ze niet meer. Zo wint Zulte-Waregem en spingt het opnieuw naar een plek in de top 6. KV Mechelen moet dringen punten beginnen rapen.

Lokeren - KV Oostende 0 3

KV Oostende had een woelige voorbereiding op de wedstrijd tegen Lokeren. Berrier is momenteel persona non grata en ook topschutter Gano was er niet bij wegens wangedrag.

Zijn vervanger, Joseph Akpala, had niet veel tijd nodig om zich te bewijzen. Na zes minuten kon hij de bezoekers al op voorsprong brengen. Net voor de rust kon Musona de score verdubbelen, waardoor KVO op weg leek naar de zege.

Dat zag ook een enthousiaste Marc Coucke, die in de slotfase zijn ploeg zelfs nog eens zag scoren. Rezaian legde de 0-3 eindscore op het bord en Oostende laat KV Mechelen zo alleen achter op de laatste plek