Genk wint Limburgse derby op de valreep

Zondag 23 oktober 2016 - 20:10   I   door Redactie

Racing Genk heeft in extremis een nipte zege behaald in de Limburgse derby tegen Sint-Truiden. Genk won met 1-0 dankzij een goal van Nicolas Karelis.

STVV startte erg sterk en zonder vrees in Genk. Het leverde al snel een prima kans op voor Boli, die nipt naast trapte. Geleidelijk aan herstelde de thuisploeg het evenwicht, maar de eerste helft van Genk was heel matig met zeer weinig kansen.

Genk begon wel scherper aan de tweede helft. Castagne zette zich goed door, maar de afwerking bleef achterwege. Aan de overzijde nekte Gerkens bijna zijn ex-club, maar de kopbal van de middenvelder ging over. Spannend bleef het wel. Het venijn zat in de staart. Karelis bevrijdde zijn team alsnog in de 88ste minuut. Een hoekschop belandde met wat geluk voor de voeten van de Griekse invaller: 1-0.