Kortrijk-bankzitter debuteert opeens voor nationale ploeg: "Heel apart"

Kortrijk-bankzitter debuteert opeens voor nationale ploeg:
Woensdag 30 november 2016 - 10:10   I  

Spelers die bijna enkel op de bank zitten hoeven vaak niet te rekenen op een selectie van de nationale ploeg. Toch overkwam het een vaste bankzitter van KV Kortrijk.

De Nederlander Lars Veldwijk kon opgeroepen worden voor Zuid-Afrika omdat zijn vader daarvan afkomstig is. Voor Kortrijk speelde hij nog maar 60 minuten, in een oefenwedstrijd tegen Mozambique mocht hij al meteen een helft meespelen. "Opeens train je als Nederlander met de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg. Heel apart. Ik werd meteen heel gastvrij ontvangen, er stond zelf wat volk te wachten op de luchthaven", aldus de spits bij De Morgen. "Er waren maar vier blanke jongens, maar daar merkte je eigenlijk weinig van. Iedereen was meteen heel geïnteresseerd in mij en er werden heel wat vragen gesteld. Ook de pers vond het geweldig dat ik daar opeens stond."

'"Ik was daar al zeven dagen toen mijn papieren pas definitief in orde waren. Momenteel heb ik een voorlopig paspoort voor drie maanden, maar daarna verwerf ik normaal gezien definitief de dubbele Nederlandse-Zuid-Afrikaanse nationaliteit. Zuid-Afrika is een prachtig land en de aanpassing aan de cultuur ginds viel best wel mee. De sfeer is er heel uitgelaten. Er wordt heel veel naar muziek geluisterd en gedanst. Tijdens mijn eerste training werd ik meteen gedoopt. Ik moest in een cirkel gaan staan en een dansje doen terwijl de andere spelers klapten voor mij."

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Lars Veldwijk

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024