Strafschop in 95ste minuut redt Club Brugge op Stayen

Vrijdag 18 november 2016 - 22:24   I   door Redactie

Club Brugge in de 95ste minuut gewonnen bij Sint-Truiden. Jelle Vossen redde blauw-zwart met een strafschopdoelpunt.

Al in de zevende minuut deed doelman Pirard, die de voorkeur kreeg op Dutoit, een belangrijke redding. Hij duwde de kopbal van Benoit Poulain tegen de paal. Het veelbelovende begin van Club kreeg echter niet echt een vervolg. STVV ontsnapte wel aan een rode kaart. Bezus revancheerde zich op Claudemir, maar kreeg slechts geel. Later in de eerste helft ontsnapte Bezus nog een keer aan een tweede geel nadat hij op de voet van Denswil ging staan.

In de tweede helft claimde STVV een penalty. Bagayoko ging neer, maar ref Visser ging er niet op in. Later was er een reuzekans voor de thuisploeg. Butelle kwam te ver uit, maar Koubemba liet voor het lege doel de kans liggen. Het spel van Club was weer erg matig. Bovendien vonden de bezoekers geen openingen in de organisatie van STVV. Er was nog een uitstekende kans voor Limbombe, maar Pirard redde met een beenveeg. Iedereen leek zich al neer te leggen bij een gelijkspel, maar dan was er nog een penalty in de 95ste minuut voor Club. Jelle Vossen werd neergeduwd door Djene. Vossen maakte het zelf af vanaf de stip: 0-1.

Sint-Truiden - Club Brugge 0-1
90+5' Vossen 0-1