Kritiek op Club-speler: "Met zijn talent had hij al bij Rode Duivels moeten zitten"

Kritiek op Club-speler:
Woensdag 16 november 2016 - 08:15   I   door Redactie

Club Brugge haalde Anthony Limbombe weg bij NEC afgelopen zomer. De voormalige flankspeler van RC Genk. Jefta Bresser, die vorig seizoen bij NEC als assistent van Ernest Faber met hem werkte, is toch

"Anthony is een fijne kerel en een geweldig talent", zegt Bresser in Sport/Voetbalmagazine. "Maar ik vind niet dat hij er het maximum uit haalt. Met zijn techniek, passeerbeweging en snelheid is hij altijd in staat om zijn directe tegenstander uit te spelen, maar hij heeft heel veel moeite om zijn verdedigende teamtaken uit te voeren."

"Dat heeft volgens mij te maken met mentale bereidheid, met het kunnen opbrengen om die dingen erbij te doen, met intrinsieke motivatie. Omdat hij zo ontzettend goed is aan de bal, zorgden we ervoor dat dat gecompenseerd werd in het team. Maar ik hoop voor hem dat hij die ommekeer nu gaat maken. Want de lat moet omhoog. Als je op je zestiende debuteert en kort daarna al meespeelt in de Champions League tegen Chelsea en zes jaar later nog altijd geen basisspeler bent bij een topclub, dan betekent dat dat je je niet voldoende ontwikkelde. Dat zijn dingen die je moet oppikken tussen je 18 en je 21 jaar. Ik weet dat Nederlandse topclubs hem nadrukkelijk volgden, maar dat hij om die reden niet in aanmerking is gekomen."

"Terwijl hij met zijn specifieke talenten eigenlijk al in beeld zou moeten zijn bij het nationale elftal. Dat heeft te maken met doelen stellen. Je kunt je tot doel stellen om miljonair te worden, maar ik twijfel of hij het kan opbrengen om elke dag te investeren in zichzelf, telkens weer te trainen om beter te worden, om meer te doen om er het maximum uit te kunnen halen."

TAGS  I  Club Brugge  I   Anthony Limbombe

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024