Buffel: "Daarom heb ik Club afgewezen"

Buffel:
Maandag 26 juni 2017 - 05:58   I   door Redactie

Thomas Buffel blijft bij Racing Genk. Ook Club Brugge toonde belangstelling, maar de flankaanvaller kiest dus voor zijn huidige club.

Door het aanbod van Club Brugge ging ik nadenken, hé. Weer in de buurt van mijn ouderlijk huis en familie wonen (Buffel is geboren en getogen in Brugge, red.). Wat meer ondersteuning voor de kinderen krijgen. Sportief was er ook het Europese verhaal van Club dat er komend seizoen bij RC Genk niet meer is", aldus Buffel in Het Laatste Nieuws.

"Dat betekent meer matchen, wat dan weer meer speelgelegenheid met zich zou meebrengen. En ook de mogelijkheid om misschien nog Champions League te spelen. Maar uiteindelijk zat de timing niet goed."

"Wat de doorslag gaf? Er zijn veel zaken. De band met de Genkse fans bijvoorbeeld. Ik word hier op handen gedragen en heb veel steun gekregen, dat is niet iets dat je zomaar aan de kant schuift. Natuurlijk ook de tweeling (Fausto en Maceo van 3,5 jaar, red.). Ik heb de laatste maanden na het wegvallen van Stephanie op school en zeker thuis een zekere structuur moeten creëren en het leek me geen goed idee om die jongens door een verhuis zich opnieuw te laten aanpassen."

"Ondanks het feit dat ik in Brugge dichter bij mijn ouders en schoonouders zou zijn. Nu goed, ze zakken toch ook af naar hier en dan is het gewoon kwestie van dat nog een jaartje door te trekken. Als ik dan gestopt ben als voetballer, kunnen we kijken waar we ons definitief gaan settelen."

TAGS  I  buffel  I   genk  I   club brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024