‘Deze kandidaten in beeld bij Man Utd als opvolger ten Hag’

‘Deze kandidaten in beeld bij Man Utd als opvolger ten Hag’
Maandag 28 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Bij Manchester United wordt er volop gezocht naar een nieuwe coach. Erik ten Hag werd zo, na teleurstellende resultaten en een historisch lage klassering, aan de deur gezet bij ‘the Red Devils’. Ruud van Nistelrooij neemt voorlopig het roer over.

United miste zijn seizoensstart volledig. Afgelopen zondag werd er zo - op het veld van West Ham - al voor een vierde keer in negen wedstrijden verloren. Bovendien stellen de Europese resultaten allesbehalve tevreden en werd ten Hag dus logischerwijs aan de kant geschoven. Bij Man Utd zijn ze nu volop aan de slag om een nieuwe coach te vinden, al is het nog niet geweten welke namen er op de shortlist - die naar verluidt vijf namen telt - staan.

Oud-Barcelona trainer Xavi werd de voorbije weken al aan Man Utd gelinkt, maar die maakte duidelijk niet open te staan voor een overstap. De Spanjaard nam zich zo voor een jaar uit het voetbal te stappen en lijkt dat ook niet ongedaan te maken voor een dergelijke aanbieding.

Voormalig bondscoach?

De positie van ten Hag bij United stond al eerder ter discussie. Zeker wanneer er lang op zilverwerk moest worden gewacht en er steeds naast het kampioenenbal werd gegrepen. Daarom lijkt er straks ook een coach die ervaring heeft met het pakken van trofeeën, of aan de slag ging in een grote competitie, aan te worden gesteld. 

Een naam die al vaker werd genoemd is dan ook die van voormalig Engels bondscoach Gareth Southgate. Die zit zonder club sinds hij bij Engeland zijn C4 kreeg toegewezen. Een andere optie is Edin Terzic, al gaat die momenteel aan de slag voor Dortmund en lijkt die daar niet snel het nest te verlaten.

Poll: Zie je Gareth Southgate als trainer van Manchester United?

TAGS  I  Erik ten Hag  I  Manchester United

maandag 28 oktober 2024

zondag 27 oktober 2024

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024