Leander Dendoncker verbaast Aster Nzeyimana na Club-Anderlecht: "Onaanvaardbaar"

Leander Dendoncker verbaast Aster Nzeyimana na Club-Anderlecht:
Zondag 27 oktober 2024 - 21:20   I   door Redactie

Op Super Sunday moest RSC Anderlecht het onderspit delven tegen Club Brugge, met een eindscore van 2-1. Ondanks een spannende slotfase waarin de Brusselaars bijna gelijkmaakten, erkende aanvoerder Leander Dendoncker na afloop tegenover DAZN dat Anderlecht eigenlijk geen schijn van kans had.

In een interview met Aster Nzeyimana maakte de Rode Duivel enkele opvallende en zelfkritische opmerkingen. Dendoncker, die zowel in de verdediging als op het middenveld speelt, gaf toe dat het team tekortschiet. “We hebben veel te weinig gebracht", zei hij openhartig. “Op het einde konden we nog gelijkmaken, maar dat had erg onverdiend geweest. Het is altijd lastig op Club Brugge, maar we moeten naar onszelf kijken en beseffen dat het beter moet.”

Daarnaast sloeg Dendoncker mea culpa voor zijn eigen spel. “Ik leed zelf veel balverlies. Er was weinig beweging en iedereen was te slordig. Dat moeten we zeker verbeteren in de volgende matchen.”

Wilskracht ontbrak

Dendoncker sprak ook over een opvallend verschil in mentaliteit tussen de teams. “Club Brugge had vandaag duidelijk meer wilskracht. Die echte wil om te winnen ontbrak bij ons", verklaarde hij. Toen Nzeyimana erop wees dat Anderlecht-supporters zo’n uitspraak moeilijk zouden waarderen, verduidelijkte Dendoncker zijn opmerking: “Het is onaanvaardbaar en we moeten vooral naar onszelf kijken.”

Poll: Ongelukkig van Dendoncker?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Leander Dendoncker

zondag 27 oktober 2024

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024