Zware mokerslag voor Kevin De Bruyne

Zware mokerslag voor Kevin De Bruyne
Donderdag 05 september 2024 - 08:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne behoort voor het eerst sinds lang niet tot de lijst van genomineerden voor de Ballon d'Or. De middenvelder kende een teleurstellend EK en bovendien kwam hij pas in januari weer boven water na een lange blessure. Toch is het pijnlijk om dit jaar niet tot de beste dertig te behoren.

De dertig genomineerden voor de Ballon d’Or 2024 zijn onthuld. Voor het eerst sinds 2003 ontbreken ook zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo op de shortlist. Opvallend genoeg staat dus ook Kevin De Bruyne dit jaar niet tussen de kanshebbers. Real Madrid domineert de lijst met zeven genomineerden, waaronder Jude Bellingham, Vinícius Jr., en Kylian Mbappé, die pas sinds deze zomer bij de club speelt. Andere favorieten zijn Erling Haaland en Rodri van Manchester City. Geen enkele genomineerde heeft de prestigieuze prijs eerder gewonnen.

De winnaars van de Ballon d’Or, de Lev Yashin Trophy voor beste keeper, en de Kopa Trophy voor beste talent worden op 28 oktober bekendgemaakt. Thibaut Courtois is niet genomineerd voor de Lev Yashin Trophy vanwege een knieblessure.

Poll: Snap jij dat hij er niet bij is?

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024