'Thibaut Courtois zet mes op de keel: ontslag Tedesco'

'Thibaut Courtois zet mes op de keel: ontslag Tedesco'
Donderdag 22 augustus 2024 - 22:15   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco moet ontslagen worden bij de Rode Duivels. Dat is eigenlijk de conclusie na de boodschap van Thibaut Courtois. Onder Tedesco wil de doelman van Real Madrid niet meer aantreden en hij stopt dan ook voorlopig met de nationale ploeg.

“Ik richt mij tot de Belgische fans en de supporters van de nationale ploeg”, aldus Courtois. “Ik voel immense liefde en trots om mijn land te vertegenwoordigen op het veld. Ik voel me bevoorrecht dat ik de eer heb gehad om het nationale shirt te dragen. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik niet kunnen denken dat ik dat meer dan honderd keer zou doen.”

“Helaas heb ik, na de gebeurtenissen met de coach en veel nadenken, besloten om niet terug te keren naar het Belgische nationale team onder zijn leiding. In deze kwestie aanvaard ik mijn deel van de verantwoordelijkheid. Mijn gebrek aan vertrouwen in hem zou niet bijdragen aan de noodzakelijke, hartelijke sfeer die nodig is. De federatie, met wie ik verschillende gesprekken heb gevoerd, accepteert mijn beslissing en de redenen die mij tot deze pijnlijke maar logische beslissing hebben geleid."

“Ik betreur het dat ik mogelijk een aantal fans ontgoochel”, vervolgt Courtois. “Maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor België, zodat het debat voorgoed afgesloten wordt. Het team kan zich nu richten op het nastreven van haar doelen. Bedankt voor jullie onwrikbare steun, liefde en begrip.”

De interland van juni 2023 tegen Oostenrijk was een dieptepunt voor de Rode Duivels, met Thibaut Courtois in het middelpunt van een escalerend conflict. De ervaren doelman verliet abrupt het Proximus Base Camp in Tubeke, gefrustreerd door een rel die draaide om de aanvoerdersband, maar die dieper ging dan alleen die kwestie.

Courtois, die al enige tijd een gevoel van onderwaardering ervoer, liet zijn ongenoegen duidelijk merken. Het incident met de aanvoerdersband bleek slechts het topje van de ijsberg te zijn in een breder conflict waarin de doelman zich miskend voelde binnen de nationale ploeg.

De spanningen liepen zodanig hoog op dat de plooien nooit volledig werden gladgestreken. Ondanks meerdere verzoeningspogingen van de bond, bleef Courtois bij zijn standpunt. Zo was hij er ook al tijdens het EK niet meer bij.

Poll: Vind jij dat Tedesco moet ontslagen worden?

TAGS  I  Thibaut Courtois  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024