Hij grijpt in: Tedesco haalt grove borstel door de Rode Duivels

Hij grijpt in: Tedesco haalt grove borstel door de Rode Duivels
Woensdag 21 augustus 2024 - 21:00   I   door Redactie

De Nations League staat voor de deur, met op 6 september een interland tegen Israël. De Rode Duivels komen uit een zeer teleurstellend EK. Bondscoach Domenico Tedesco moet echter niet wijken, maar lijkt wel stevig te zullen ingrijpen.

Bondscoach Domenico Tedesco blijft ondanks recente uitdagingen aan het roer van de Belgische nationale ploeg. Hoewel het kort dag is om een vervanger te vinden, verlengde hij in het voorjaar nog zijn contract tot het WK 2026. Tedesco bracht al positieve veranderingen door, zoals het inbrengen van nieuw bloed in de spelersselectie in aanloop naar het EK.

Met het afscheid van Jan Vertonghen uit de nationale ploeg en de onzekere toekomst van Axel Witsel, staat Tedesco voor de taak om de defensie te vernieuwen. De zoektocht naar geschikte opvolgers is in volle gang, zo weet RTBF. Vier talenten uit de Jupiler Pro League worden genoemd als mogelijke opties: Matte Smets (20) van KRC Genk, Zeno Van den Bosch (21) van Antwerp FC, en de Club Brugge-talenten Kyriani Sabbe (19) en Jorne Spileers (19).

Hoewel Sabbe herstellende is van een blessure en Spileers momenteel op de bank zit, worden ze gezien als toekomstige kandidaten voor de nationale ploeg.

Poll: Goed dat Tedesco gaat doorselecteren?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024