Toby Alderweireld slaat een nieuwe professionele weg in: "Ik mis tijd met de kinderen"

Toby Alderweireld slaat een nieuwe professionele weg in:
Maandag 19 augustus 2024 - 14:00   I   door Redactie

Toby Alderweireld wordt analist voor de wedstrijden van de Champions League en de Rode Duivels bij VTM. De verdediger van Antwerp lijkt al een optie te nemen op wat hij gaat doen na zijn carrière.

"Ik krijg het steeds moeilijker met de mentale belasting: elke dag weer jezelf bewijzen, elke dag jezelf moéten bewijzen", vertelt Alderweireld. "Begrijp me niet verkeerd; ik voetbal nog graag, en zolang ik speel, ben ik honderd procent gefocust. Maar ook: ik besef dat ik tijd mis met de kinderen."

"Mijn dochter Ayla wordt in september 6, zoontje Jace is 4. En ’t is de hele tijd: ‘Papa, papa, papa.’ Maar papa moet weg, papa moet weer werken… Straks is papa gestopt met voetballen, en dan gaan ze mij niet meer nodig hebben", lacht Alderweireld.

"Het maakt dat ik steeds meer nadenk over wat ná mijn actieve carrière. Ik wil graag in het voetbal blijven. Trainer zijn, spreekt me niet aan. Het vak van analist des te meer", klinkt het.

Alderweireld gelooft rotsvast in zichzelf als toekomstig analist. "Kijk, ik wil niet arrogant klinken, maar als ik een analyse zal maken van een verdediger, echt waar, ik denk dat ik daarin sterk ben. Ik heb zóveel omstandigheden gezien, fases, acties — ik heb zóveel spelerservaring."

Poll: Denk jij dat Alderweireld een goeie analist wordt?

TAGS  I  Toby Alderweireld

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024