Absoluut horrorscenario voor Union: 'Volgende sterkhouder op weg naar de uitgang'

Absoluut horrorscenario voor Union: 'Volgende sterkhouder op weg naar de uitgang'
Zondag 11 augustus 2024 - 18:00   I   door Redactie

Union verloor zaterdag met 4-3 van Westerlo. De troepen van Sebastien Pocognoli verloren woensdag ook al met 3-1 bij Slavia Praag in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. Een moeilijke week dus voor de Brusselaars.

Mogelijk wordt de week met nog meer slecht nieuws afgesloten. Zo staat Koki Machida voor een zomers vertrek, dat weet Het Nieuwsblad. De Japanner geldt als een van de sterkhouders van Union waardoor ze daar een transfer koste wat kost willen vermijden.

Union verloor deze zomer dan ook al twee van zijn beste spelers. Gustaf Nilsson trok naar Club Brugge en Mohamed Amoura verhuisde naar Duitsland, waar hij aan de slag ging bij Wolfsburg. Met Machida dreigt het nu nog een sleutelspeler te verliezen.

De centrale verdediger heeft een marktwaarde van tien miljoen euro, wat maakt dat Union een aardige cent kan verdienen aan de Japanner. Puur geld innen met de verkoop van spelers is echter niet meer het doel van deze zomermercato voor Union. CEO Philippe Bormans liet eerder al verstaan tevreden te zijn met de transfers aan uitgaande kant. Mocht Machida zijn zinnen zetten op een vertrek, lijkt hij echter moeilijk te houden.

Poll: Zou het vertrek van Machida een ramp betekenen voor Union?

TAGS  I  Union  I  Gustaf Nilsson  I  Koki Machida  I  Mohamed Amoura

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024

zondag 8 september 2024

zaterdag 7 september 2024