Erg trotste Kevin De Bruyne deelt heuglijk bericht: "Legende"

Erg trotste Kevin De Bruyne deelt heuglijk bericht:
Zondag 11 augustus 2024 - 15:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne wist zaterdag in zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen meteen ook de eerste prijs te veroveren. Manchester City versloeg stadsrivaal Manchester United met 8-7 na penalty’s in de strijd om de Community Shield. De Bruyne zelf moest blij zijn met een invalbeurt.

Voor De Bruyne kwam de wedstrijd dan ook nog te vroeg omdat hij nog maar pas opnieuw de trainingen hervatte bij City. Landgenoot Jérémy Doku stond wel in de basis, al kon hij niet beslissend zijn. De Rode Duivel werd na 63 minuten en bij een 0-0 tussenstand gewisseld.

Het was uiteindelijk Alejandro Garnacho die de score acht minuten voor affluiten wist te openen. Lang kon United echter niet genieten van die voorsprong want één minuut voor het einde wist Bernardo Silva de bordjes weer gelijk te hangen. Het bleef 1-1 en dus was het tijd voor verlengingen.

Ook in de verlengingen bleef de stand zoals hij was en dus gingen we naar strafschoppen. De Bruyne miste niet en had zo zijn aandeel in de gewonnen reeks. Zo wint Manchester City zijn eerste prijs van het seizoen, iets waar De Bruyne erg blij mee is, getuige daarvan zijn Instagram-pagina.

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)

Poll: Doet City dit seizoen beter dan vorig seizoen?