Jupiler Pro League kondigt heuglijk nieuws aan voor álle ploegen uit de JPL

Jupiler Pro League kondigt heuglijk nieuws aan voor álle ploegen uit de JPL
Vrijdag 09 augustus 2024 - 17:00   I   door Redactie

Een grote primeur in het Belgische voetbal. Vanaf volgende speeldag, die vrijdag wordt afgetrapt door Standard en KV Mechelen, zullen de VAR-beelden rechtstreeks te zien zijn op televisie. Op die manier kunnen de kijkers thuis beter volgen wanneer er een interventie is.

De Pro League wil de kijker thuis meer gaan betrekken bij het spel op het veld. Dat gaan ze doen door de beelden tijdens een VAR-interventie te tonen bij de mensen in de zetel. Zo hopen ze dat het publiek beter begrijpt wat er aan de hand is tijdens een bepaalde fase en waarom er ingegrepen wordt.

“Via een nieuwe grafiek zal de kijker ook meteen te zien krijgen welke situatie er gecheckt wordt (een mogelijk doelpunt, strafschop of rode kaart) en de reden van de check, zoals een mogelijk handspel. Ook krijgt de kijker telkens de VAR een buitenspellijn trekt om een beslissing te staven, die beelden te zien”, staat er op Het Nieuwsblad te lezen.

“Fans willen weten wat er precies gebeurt in cruciale fases van een wedstrijd, zoals een VAR-interventie”, vertelt Lorin Parys, CEO van de Pro League. Als refs samen met hun team beslissingen nemen in het heetst van de strijd, delen we vanaf nu dus meer info, zodat onze fans inzicht krijgen in hoe die beslissingen tot stand komen”, klinkt het tot slot.

Poll: Een goede toevoeging voor de kijker thuis?

TAGS  I  Jupiler Pro League  I  Standard  I  KV Mechelen

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024