THES Sport zet scheve situatie op kwartier tijd recht tegen Verbroedering Geel: "Onze fouten werden cash betaald"

THES Sport zet scheve situatie op kwartier tijd recht tegen Verbroedering Geel:
Donderdag 08 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

Verbroedering Geel verloor woensdag met 6-1 tegen het twee reeksen hoger spelende THES Sport. De Zotten kwamen op voorsprong, maar moesten nadien het onderspit delven. "Op een kwartier tijd geven we drie van de vier goals in geschenkverpakking weg", zag Geel-trainer Tom Schipper.

De ploeg uit 3de amateur wist op voorhand dat de trip naar eerstenationaler THES Sport geen zondagswandeling zou worden. Toch hield Geel in de openingsfase goede tred en kwam het na twintig minuten zelfs op voorsprong via Thijs Van Pol, die een hoekschop van Raf Hannes overhoeks binnenkopte: 0-1. "We speelden goed", vertelde Geel-kapitein Jean-Michel Hoebregs. "Maar THES kan voetballen. Ze wisselden goed van kant, maar ze kwamen niet echt in hun spel. Het eerste half uur waren ze niet gevaarlijk."

Geelse fouten

Daar kwam echter verandering in. THES, geschrokken door de achterstand, schakelde een versnelling hoger en keerde de situatie op een kwartier tijd volledig om. Het werd daarbij geholpen door enkele fouten bij de bezoekers. Doelman Dragomir loste een kopbal van Vanhaeren en THES-kapitein Nick Hulsmans tikte van dichtbij de 1-1 binnen.

De thuisploeg drukte door. Hulsmans bediende Yannick Reuten: 2-1. Een minuut later leidde balverlies van Sven Joosten de 3-1 in. Reuten stuurde Tibeau Swinnen diep en die maakte het goed af. De 4-1 was weer een voorzet van Hulsmans, zijn tweede assist. Tibe Vanhaeren kopte de 4-1-ruststand tegen de touwen.

"Op een kwartier tijd gaven we drie van de vier doelpunten weg in geschenkverpakking", zei Geel-trainer Tom Schipper. "Die fouten moeten er uit. Op dit niveau zijn dergelijke fouten dodelijk. Ze werden meteen afgestraft." Kapitein Hoebregs volgde zijn trainer. "We zaten goed in de wedstrijd, maar gaven het zelf uit handen. We waren iets te onzeker en kropen te hard terug waardoor we het eigenlijk zelf zochten. Fysiek of met het tempo hadden we geen probleem, alleen mochten we die fouten niet maken. Ze werden onmiddellijk cash betaald. Dat was veel te gemakkelijk."

Penalty

Na de rust vertroebelde het spel als gevolg van de vele wissels. THES kwam nog twee keer tot scoren via Mimon El Faida en Jeunen. Geel-kapitein had tussendoor de 5-2 aan de voet vanop elf meter, maar doelman Tibo Herbots koos de goede hoek en stopte de penalty, waardoor er na negentig minuten 6-1 op het Looise scorebord stond. "De strafschop was niet ideaal getrapt", sloeg Hoebregs mea culpa. "Ik koos een hoek en dacht hem daar binnen te leggen, maar hij zat niet ver genoeg in de hoek. De keeper ging naar de goede kant."

Vooruit verdedigen

Het was de eerste nederlaag van Verbroedering Geel in deze voorbereiding. "Niet onlogisch tegen dit THES Sport", zei Schipper. "Hopelijk kunnen we uit deze wedstrijd leren. We moeten meer lef hebben. De eerste twintig minuten verdedigden we vooruit en gaven we amper iets weg. Ook tegen goede ploegen moeten we ons dat eigen maken. We zijn nog maar in week drie van onze voorbereiding, maar als iedereen zijn taak doet en er vol voor gaat, dan weten we dat het goed komt. De volgende weken gaan we ons eigen tempo en het niveau in balverlies stilaan opvoeren. Ik ben er zeker van dat we dat met onze basisploeg binnenkort wel kunnen brengen."

Maar woensdagavond kreeg de Geelse trots toch een kleine deuk. "Dit was een goede leerschool tegen een ploeg uit twee reeksen hoger", vertelde Hoebregs. "THES heeft een goede ploeg, maar ook wij hebben spelers met kwaliteit. We wilden ons graag meten en dan is die 6-1 toch wat overdreven. Het grote verschil tussen eerste nationale en derde amateur is dat zij minder kleine fouten maken en als dat toch gebeurt, straffen wij ze niet af. Andersom maken wij meer fouten en straffen zij die wel meteen af. Gelukkig is er nog tijd om die fouten te corrigeren. Beter nu de fouten maken, dan in de competitie."

Croky Cup

Zaterdag (19.30u) speelt Geel de derde ronde van de Croky Cup. Het ontvangt dan Crossing Schaerbeek uit 2de amateur. "Voor mij heeft die mathc een extra pigment omdat ik Daan Materne en Johan Ella Ella van Schaerbeek persoonlijk ken", besloot Hoebregs. "Dat zijn twee goede vrienden. Ella Ella heeft ook nog bij Geel gespeeld. Schaerbeek is een voetballende ploeg. Ze spelen normaal op kunstgras. Nu komen ze in De Leunen op bezoek. Dat is een groot veld met natuurgras. We gaan er het maximale proberen uit te halen." (DJ)

THES SPORT: Herbots - Jacquemyn, Vanaken, Vermijl - Hulsmans, Kerckhofs, Swinnen, Keulen - Reuten, Claes, Vanhaeren.
VERBROEDERING GEEL: Dragomir - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - D'Hondt, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Convents, Van Pol.
VERVANGINGEN: 46' Van Pol, Hannes, Convents en Baerts door Maesen, Kayahan, Neuts en Tagba, 46' Vanhaeren, Hulsmans, Swinnen en Claes door Jeunen, Mukandila, Naqqadi en Mele, 62' Vermijl, Kerckhofs, Jacquemyn, Keulen, Reuten en Vanaken door Van Baelen, Veraghtert, Mimon El Faida, Rens, Van Genechten en Van Den Broeck, 76' Joosten door Arozie, 79' D'Hondt door Kaiddour, 85' Hoebregs, Quintiens, Van Roy door Van Dijck, Kwarteng en Vigi.
DOELPUNTEN: 22' Van Pol 0-1, 26' Hulsmans 1-1, 31' Reuten 2-1, 35' Swinnen 3-1, 40' Vanhaeren 4-1, 65' Mimon El Faida 5-1, 90' Jeunen 6-1.
GELE KAARTEN: 78' Veraghtert (fout op Hoebregs), 81' Jeunen (fout op Arozie).
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.
TOESCHOUWERS: 350.

TAGS  I  THES Sport  I  Verbroedering Geel  I  Schipper  I  Hoebregs

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024