THES Sport maatje te groot voor Verbroedering Geel

Woensdag 07 augustus 2024 - 21:19   I   door Redactie

Verbroedering Geel heeft woensdag met 6-1 verloren van eerstenationaler THES Sport. De Zotten kwamen op voorsprong, maar moesten nadien het onderspit delven.

Verbroedering Geel ging woensdag bij THES Sport uit eerste nationale op bezoek. Voor de Zotten was de ploeg uit Tessenderlo het eerste team uit een hogere reeks waar het deze oefencampagne tegen speelde. Een uitdaging voor coach Tom Schipper en zijn manschappen. Andrei Dragomir kreeg in het Geelse doel de voorkeur op Glenn Toussaint. Verder nog één wijziging. Seppe Maesen verhuisde naar de bank. Ilias Van Roy kwam aan de aftrap.

In de openingsfase konden de Geelse bezoekers goed mee. Geel kwam na twintig minuten zelfs op voorsprong. Raf Hannes zwiepte de eerste hoekschop naar de tweede paal waar Thijs Van Pol de bal overhoeks binnenkopte: 0-1. Dat was het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en bij de eerste kans stond het al 1-1. Vanhaeren kopte op doel. Geel-doelman Dragomir loste het leer en THES-kapitein Nick Hulsmans tikte van dichtbij binnen.

Assists Hulsmans

THES had de weg naar het doel gevonden. Op een kwartier tijd ging het van 0-1 naar 4-1. Hulsmans schotelde Yanick Reuten de 2-1 voor. Een minuut later leidde balverlies van Sven Joosten de 3-1 in. Reuten stuurde Tibeau Swinnen diep en die maakte het goed af. De 4-1 was weer een voorzet van Hulsmans, zijn tweede assist. Tibe Vanhaeren kopte de 4-1-ruststand tegen de touwen.

Geel mist strafschop

Beide teams begonnen de tweede helft met vier nieuwe spelers waardoor het even zoeken was, maar even over het uur legde Mimon El Faida aan de tweede paal de 5-1 binnen op voorzet van Jeunen. THES controleerde het spel, maar Geel kreeg nog een strafschop om de score te milderen. Kapitein Jean-Michel Hoebregs achter de bal, maar doelman Tibo Herbots koos de goede hoek en stopte de elfmeter. In de slotseconde legde Tim Jeunen de 6-1-eindstand vast. Zaterdag (19.30u) ontvangt Geel in de 3de ronde van de Croky Cup Crossing Schaerbeek uit 2de amateur.

THES SPORT: Herbots - Jacquemyn, Vanaken, Vermijl - Hulsmans, Kerckhofs, Swinnen, Keulen - Reuten, Claes, Vanhaeren.
VERBROEDERING GEEL: Dragomir - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - D'Hondt, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Convents, Van Pol.
VERVANGINGEN: 46' Van Pol, Hannes, Convents en Baerts door Maesen, Kayahan, Neuts en Tagba, 46' Vanhaeren, Hulsmans, Swinnen en Claes door Jeunen, Mukandila, Naqqadi en Mele, 62' Vermijl, Kerckhofs, Jacquemyn, Keulen, Reuten en Vanaken door Van Baelen, Veraghtert, Mimon El Faida, Rens, Van Genechten en Van Den Broeck, 76' Joosten door Arozie, 79' D'Hondt door Kaiddour, 85' Hoebregs, Quintiens, Van Roy door Van Dijck, Kwarteng en Vigi.
DOELPUNTEN: 22' Van Pol 0-1, 26' Hulsmans 1-1, 31' Reuten 2-1, 35' Swinnen 3-1, 40' Vanhaeren 4-1, 65' Mimon El Faida 5-1, 90 Jeunen 6-1.
STRAFSCHOP: 82' Hoebregs (Herbots pakt).
GELE KAARTEN: 78' Veraghtert (fout op Hoebregs), 81' Jeunen (fout op Arozie).
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.