Anderlecht ziet het met lede ogen aan: 'Pechvogel moét de club zo snel mogelijk verlaten'

Anderlecht ziet het met lede ogen aan: 'Pechvogel moét de club zo snel mogelijk verlaten'
Woensdag 07 augustus 2024 - 14:00   I   door Redactie

Het huwelijk tussen Anderlecht en Marco Kana lijkt op een scheiding uit te draaien. Het jeugdproduct van paars-wit mag volgens Het Belang van Limburg deze zomer vertrekken, een serieuze aderlating voor de de nog altijd maar 21-jarige Kana.

De defensieve middenvelder lijkt al lange tijd rond te lopen op de Belgische voetbalvelden, maar in realiteit is hij nog maar vijf jaar profvoetballer. Het is onder trainer Vincent Kompany dat hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor Anderlecht.

Ondanks dat hij een erg sterke indruk achterliet op zowel de supporters als de staf, kende het verdere verloop van zijn nog jonge carrière heel wat hindernissen. Zo sukkelde hij van de ene blessure naar de andere, waardoor hij nooit meer de kans kreeg om op niveau te komen.

Bij Anderlecht zien ze de stagnering van Kana met lede ogen aan, maar kunnen ze gezien de uitzichtloze situatie niet anders dan hem te laten gaan. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan KV Kortijk in de hoop dat hij daar opnieuw naar zijn beste vorm kon toegroeien. Helaas voor Kana lukte dat niet.

Poll: Moet Kana nog een kans krijgen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marco Kana  I  Vincent Kompany

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024