Geel wint heel makkelijk: "Het gevaar kan dit seizoen van alle kanten komen"

Geel wint heel makkelijk:
Zondag 04 augustus 2024 - 21:15   I   door Redactie

Verbroedering Geel won met 4-0 van Huldenberg uit eerste provinciale. Verdediger Sven Joosten scoorde twee keer op hoekschop. "De gestalte in ons team schept mogelijkheden."

De thuisploeg nam meteen het initiatief tegen Huldenberg. Na drie minuten kon doelman Symen Greven een schot van Thijs Van Pol nog pareren, maar op het kwartier moest hij zich gewonnen geven op de trap van Seppe Maesen: 1-0. Geel drukte het gaspedaal in. Verdediger Sven Joosten kopte een hoekschop van Marijn Convents aan de eerste paal binnen. Een minuut later kopte Van Pol de 3-0 op voorzet van Toon Opdekamp tegen de touwen. Doelman Greven hield Maesen na een een-twee met Opdekamp van zijn tweede van de namiddag.

Gestalte

Na de koffie ging op haar elan verder. Sven Joosten kopieerde bijna volledig zijn eerste doelpunt en kopte de 4-0 binnen. Alleen raakte de bal deze keer nog een tegenstander. "Ik ben blij dat ik twee keer kon scoren", glunderde Sven Joosten. "Ik dook op in de eerste zone en kopte ze goed binnen."Huldenberg had niet veel lengte. We trainden nog niet op stilstaande fases, maar onze gestalte schept mogelijkheden. En als de ballen dan strak en goed getrapt worden, dan kan het wel eens lukken."

"Vorig jaar lukten de stilstaande fases te weinig", wist Geel-trainer Tom Schipper. "Dit jaar zijn we beter gewapend. Er zijn enkele gevaarlijke en kopbalsterke spelers bijgekomen waardoor de tegenstander ook meer spelers in de gaten moet houden. Sven kopte ze goed binnen. Als die stilstaande fases goed getrapt worden, dan moet dat een extra wapen worden voor ons. We hebben een ploeg waar het gevaar van alle kanten kan en moet komen."

Applaus

Op het uur brak Hannes een actie goed af en speelde daarbij de bal argeloos de diepte in. Een verloren bal zo leek, tot Opdekamp zijn motor aanzette en achter het leer spurtte. De bedrijvige middenvelder liep de zowaar de Huldenbergse verdedigers nog voorbij en kwam alleen voor doel, maar zijn inzending strandde op de paal. De inspanning van Opdekamp werd door het Geelse publiek onthaald met applaus. Even later kreeg de Maasmechelaar ook een applausvervanging.

Jonge spelers

Geel controleerde en de match kabbelde naar het einde. Invaller Matisse Neuts probeerde er nog een forfaitscore van te maken, maar invallersdoelman Tim Harmsen hield zijn netten schoon. Net voor affluiten loste kapitein Jean-Michel Hoebregs nog een raket, maar de pegel zoefde net over. Verder kwamen beide ploegen niet meer. Geel behaalde een vlotte zege tegen een kansloos Huldenberg.

"Opdracht volbracht", was de eerste reactie van Geel-trainer Tom Schipper. "We speelden een goede match. In de eerste helft speelden we de bal goed rond, creëerden mogelijkheden, maakten doelpunten en gaven geen kansen weg. In de tweede helft behielden we de controle. Door het matchverloop konden we enkele jongens vroeger rust geven en konden we enkele jongens zoals Sebastiaan Vanderlyde, Senne Van Dijck en Matisse Neuts, die op training hun best deden en zich goed in de groep integreerden, belonen voor hun inspanningen en laten proeven van het grote werk. Ook zij gaven geen kansen weg."

Crossing Schaerbeek

Verbroedering Geel krijgt in de volgende ronde Crossing Schaerbeek op bezoek. "We zullen zien hoe ver we staan tegen een ploeg uit 2de amateur", blikte Schipper vooruit. "We hebben niets te verliezen. De druk ligt bij Schaerbeek. De inzet is een derby tegen Wezel in de vierde ronde. Dat moet het uitgangspunt zijn." En kan Geel dan nog eens op twee doelpunten van verdediger Sven Joosten rekenen? "Dat zou leuk zijn, maar ik zou ook graag enkele doelpunten voor de competitie bewaren", lachte Joosten.

Match op zaterdag

De wedstrijd voor de 3de ronde van de Croky Cup tegen Crossing Schaerbeek zal niet op zondag gespeeld worden. De match staat gepland op zaterdag 10 augustus om 19.30 uur in De Leunen.


VERBROEDERING GEEL: Toussaint - D'Hondt, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Hoebregs, Hannes, Convents - Van Pol, Maesen.
HULDENBERG: Greven - Joachum, Verbesselt, Devijver, Dekeyser - Wouters, Roisin, De Mol, Van Nerom, Degeest - Bahendwa.
VERVANGINGEN: 46' D'Hondt door Vanderlyde en Van Nerom door Heremans, 63' Quintiens en Maesen door Van Roy en Kayahan, 64' Greven door Harmsen, 70' Opdekamp door Van Dijck, 74' Bahendwa door Vandenbossche, 77' Convents door Neuts, 80' Degeest door Goorts.
DOELPUNTEN: 15' Maesen 1-0, 20' Joosten 2-0, 21' Van Pol 3-0, 52' Joosten 4-0.
GELE KAARTEN: 44' D'Hondt (fout op Dekeyser), 62' Hannes (fout op Wouters).
SCHEIDSRECHTER: Koen De Voldere.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Denk jij dat deze ploeg sterker is dan die van het voorbije jaar?

TAGS  I  Verbroedering  I  Huldenberg  I  Geel  I  Schipper  I  Joosten

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024