Een dag na Olympische medaille: Droevig nieuws over Remco Evenepoel en zijn vrouw Oumi

Een dag na Olympische medaille: Droevig nieuws over Remco Evenepoel en zijn vrouw Oumi
Zondag 28 juli 2024 - 14:15   I   door Redactie

In een interview met Humo, heeft vader Patrick Evenepoel openhartig gesproken over de problemen waarmee zijn zoon Remco en diens vrouw Oumi geconfronteerd werden. "Toen ze net samen waren, hoorden we vaak reacties als: ‘Oei, een Marokkaanse?’", vertelt Patrick.

Het bleef bovendien niet bij verbaasde reacties. Patrick herinnert zich goed hoe de situatie escaleerde: "Het ging al snel veel verder: ‘Dat hij maar naar Marokko verhuist.’ We hebben ook anonieme brieven gekregen vol verwensingen in letters die uit de krant waren geknipt. Zelfs toen ze trouwden en een foto postten in traditionele Marokkaanse kledij, kwamen er negatieve commentaren."

Remco reageerde heel fel op de aanvallen. "Aanvallen op zijn vrouw vallen moeilijk. Maar ik denk dat ze daar allebei overheen zijn. Remco weet: ik ben een publiek figuur. En het is gelukkig maar een minderheid die zo reageert."

De opkomst van extreemrechts blijft een zorg voor de familie Evenepoel. "Natuurlijk, we voelen ons daar nauw bij betrokken. Maar we veroordelen niet snel iemand", zegt vader Patrick. "In elke bevolkingsgroep heb je mensen die deugen, die zich inspannen voor de maatschappij. De goeien worden afgerekend op het gedrag van diegenen die het niet goed voor hebben."

TAGS  I  Remco Evenepoel

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024