Wilde KRC Genk opnieuw toeslaan bij rivaal STVV? "Er bewoog wel wat, maar..."

Wilde KRC Genk opnieuw toeslaan bij rivaal STVV?
Woensdag 17 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

KRC Genk haalde met Jarne Steuckers en Matte Smets al twee spelers weg bij streekgenoot Sint-Truiden. Ook de nieuwe trainer van Genk, Thorsten Fink, deed dezelfde overstap. Even leek het aslof ook Rein Van Helden de gevoelige transfer zou maken, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Van Helden heeft namelijk een contractverlenging getekend bij STVV. De 21-jarige centrale verdediger had nog maar één jaar contract, waardoor ploegen als KV Mechelen hun kans schoon zagen om toe te slaan bij de jonge landgenoot. Nu heeft hij dan toch zijn lot verbonden aan Stayen, dat voor drie extra jaren.

Bij Het Belang van Limburg licht hij zijn keuze toe: "Doordat ik mijn laatste contractjaar inging, moest er iéts gebeuren”, vertelt hij. "Er bewoog wel wat de voorbije periode. KV Mechelen kwam op de proppen. Zij hadden een sportief plan, maar ik had initieel al het idee om te verlengen in Sint-Truiden."

Op Stayen hoopt hij verder te bouwen aan zijn carrière: “Ik kan me bij STVV zeker nog verder ontplooien. Binnen een jaar ben ik nog altijd maar 22 jaar en zien we wel weer verder”, klinkt het. Over de interesse van Genk is hij tot slot duidelijk: “Mijn naam werd in de media even gelinkt aan KRC Genk, maar dat was niet meer dan een kwakkel”, besluit hij.

Poll: Had Rein Van Helden een goede versterking geweest voor Genk?

TAGS  I  Genk  I  STVV  I  Rein Van Helden

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024