Anderlecht troeft Club Brugge af en toont zich de beste ploeg van België

Anderlecht troeft Club Brugge af en toont zich de beste ploeg van België
Woensdag 17 juli 2024 - 10:00   I   door Redactie

Het EK is nog maar net achter de rug of de eindbalans wordt al opgemaakt. Zo krijgt elke club, die minstens één speler moet missen omdat hij op het EK aan de slag is, een compensatie om het gemis wat in te dekken. Ook uit de Jupiler Pro League zakten heel wat spelers af.

Van alle Belgische ploegen is Anderlecht de beste van de klas. De recordkampioen vaardigde maar dan een handvol spelers af naar het toernooi. Met Jan Vertonghen, Zeno Debast, Kasper Schmeichel, Anders Dreyer, Kasper Dolber en Thomas Delaney had het zes spelers. Goed voor 1.29 miljoen euro.

Op de tweede plaats staat Club Brugge. Zij hadden met Andreas Skov Olsen, Maxim De Cuyper, Michał Skóraś en Ardon Jashari vier spelers rondlopen op het EK. Die laatste staat wel pas sinds 1 juli onder contract bij Brugge waardoor zijn bijdrage beperkt bleef. In totaal strijkt Club 675.000 euro op.

Verder in het lijstje staan ploegen als KRC Genk en Westerlo. Zij moeten het met een heel pak minder geld doen dan Anderlecht en Club. Zowel Genk als Westerlo blijven onder de 500.000 euro steken. Voor de rest waren er geen Belgische ploegen die een speler op het EK had rondlopen.

 

 

 

 

 

Poll: Wie eindigt het hoogst dit jaar in de JPL?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Genk  I  Westerlo  I  EK

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024