'Verschrikkelijk nieuws voor de Belgische voetballiefhebber en zijn portemonnee'

'Verschrikkelijk nieuws voor de Belgische voetballiefhebber en zijn portemonnee'
Dinsdag 16 juli 2024 - 20:00   I   door Redactie

Slecht nieuws voor de Franse voetbalkijker. Waar de Franse profliga een tv-deal van 1 miljard euro wou afsluiten in verband met de uitzendrechten van het Franse profvoetbal, blijft daar nu slechts de helft van over. Dat heeft zware gevolgen voor de Franse voetballiefhebber.

Zo zullen ze vanaf nu minsten 45 euro moeten betalen voor twee verschillende abonnementen, dat weet Het Laatste Nieuws te melden. De krant stelt zich luidop de vraag of het ook gevolgen kan hebben voor de Belgische fan. De mediarechten van de Jupiler Pro League komen namelijk binnenkort weer op de markt.

Op dit moment kent de Belgische competitie een omzet van 103 miljoen euro. Sportstreamingplatform DAZN heeft komend seizoen de uitzendrechten in handen. Vanaf volgend jaar worden die rechten opnieuw vrijgeven en verkocht. Sportmarketingexpert Koen Bauwens vreest het ergste.

“Ik denk dat het al heel wat zou zijn als het huidige contract kan geëvenaard worden”, vertelt hij bij HLN. De JPL heeft echter ook zijn voordelen: “Het is de voorbije jaren altijd spannend geweest. Verschillende clubs kunnen prijzen pakken.” Bauwens hoopt zo dat de waardes enigszins stabiel blijven, al vreest hij tegelijk ook dat de Belgische fan, net als de Franse, meer zal moeten betalen voor een abonnement.

Poll: Koop jij nog een tv-abonnement als de prijzen weer verhogen?

TAGS  I  Jupiler Pro League

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024