Gent-eigenaar Sam Baro spreekt openhartig: "De fans hebben het recht om dat te weten"

Gent-eigenaar Sam Baro spreekt openhartig:
Maandag 15 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

Bij Gent zijn ze deze zomer verplicht om enkele topspelers te verkopen indien ze een competitieve selectie op de mat willen brengen. Spelers als Tarik Tissoudali en Hong Hyun-seok worden daarom in de etalage geplaatst. Gent-eigenaar Sam Baro legt uit waarom het zijn beste spelers verkoopt.

“Wij hebben geen geldezel staan, hé”, laat hij bij Het Laatste Nieuws optekenen. “Daar mogen we transparant over zijn, vind ik. De buitenwereld, en de fans, hebben het recht om dat te weten.” Volgens Baro leed Gent opnieuw tien miljoen euro exploitatieverlies, een bedrag dat ze zullen moeten dichtfietsen.

De sterke man achter club weet ook hoe het dat moet doen. Baro claimt dat de horeca efficiënter moet werken, dat het stadion voller moet en dat de sportieve resultaten ook de hoogte in moeten. Ook de spelerslonen vormen al jaren een groot probleem voor Gent

“Als de lonen in Engeland, Duitsland en Frankrijk omhoog gaan, moét je volgen als je goeie spelers in je competitie wil binnenhalen of behouden”, ziet Baro. “Maar dat lukt niet, omdat onze inkomsten te laag liggen. De markt in België moet zich aanpassen. De spelerslonen zijn intussen gestabiliseerd en nu stilletjesaan aan het dalen. Ook bij ons”, geeft Baro tot slot de nodige hoop.

Poll: Doet Gent dit seizoen mee voor de titel?

TAGS  I  Gent  I  Sam Baro  I  Tarik Tissoudali  I  Hong Hyun-seok

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024