Mooie transfer: Fabrizio Romano bevestigt erg fraai transfernieuws voor Anderlecht

Mooie transfer: Fabrizio Romano bevestigt erg fraai transfernieuws voor Anderlecht
Vrijdag 12 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

Kent u Albert Sambi Lokonga nog? De nu 24-jarige middenvelder klopte als jong talent nog op de deur bij Anderlecht aan, maar kon na een toptransfer naar Arsenal nooit echt overtuigen. Nu zou hij erg dicht bij een transfer naar een Spaanse subtopper staan.

Het gaat om Sevilla. De Spaanse club zou volgens Fabrizio Romano een akkoord hebben bereikt om de Belg voor een seizoen te huren van Arsenal. De Italiaan weet daarnaast ook dat de Spanjaarden een aankoopoptie hebben bedwongen bij de deal. Deze zou zo’n twaalf miljoen euro bedragen.

The Athletic, de sporttak van The New York Times, weet daarbij te vertellen dat Arsenal een doorverkooppercentage van maar liefst 25% heeft onderhandeld bij de deal. Op die manier lijkt Lokonga de derde Belg te worden bij Sevilla. Dodi Lukebakio en Stanis Idumbo liepen er al rond.

De fraaie transfer naar de Spaanse zon lijkt Lokonga te danken te hebben aan zijn sterke prestaties dit seizoen. De middenvelder werd door Arsenal een jaar bij Luton Town gestald. Daar deed hij het uitstekend en dat zorgde voor de nodige lof uit Engeland. Nu mag hij het bij Sevilla gaan proberen. Wellicht profiteert Anderlecht mee in het geval van een definitieve transfer naar Sevilla.

Poll: Denk jij dat Lokonga eindelijk kan doorbreken op het hoogste niveau?

TAGS  I  Anderlecht  I  Albert Sambi Lokonga  I  Arsenal  I  Sevilla

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024