Er wordt schande gesproken na EK-clash tussen Spanje en Frankrijk

Er wordt schande gesproken na EK-clash tussen Spanje en Frankrijk
Woensdag 10 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

Spanje wist dinsdagavond Frankrijk met 2-1 te verslaan. Op die manier mogen de Spanjaarden zich opmaken voor de finale van het EK. Voor Frankrijk eindigt het toernooi met een bittere pil. Tijdens de wedstrijd werd Marc Cucurella bij elk balcontact uitgefloten. Teamgenoot Daniel Vivian reageerde hierop.

Het waren niet de Franse fans die Cucurella uitjouwden, maar wel de aanwezige Duitsers. Zij hadden nog niet verwerkt dat ze in de kwartfinale tegen Spanje geen penalty kregen nadat de linksachter van Chelsea hands zou gemaakt hebben in het strafschopgebied. 

Strafschop of niet, ploegmaat Vivian is niet opgezet met het uitfluiten van de verdediger: “Ik vind het een schande”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd. “Geen enkele speler verdient dit. Realiseer je: zij gaan naar een voetbalstadion en doen dat puur om iemand continue uit te fluiten. Iemand die ook maar zijn sportieve plicht doet."

Cucurella zelf reageerde ook: “Die handsbal, daar ben ik niet verantwoordelijk voor”, vertelt hij. “Wij staan in de finale, daar heb ik wel mee aan geholpen. Dat is ook het belangrijkste. Wat die fans wilden bereiken? Geen idee. Het maakt niets uit, we hebben gewonnen."

Poll: Werd Cucurella terecht uitgefloten?

TAGS  I  EK  I  Spanje  I  Frankrijk  I  Marc Cucurella

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024