Daags na de 1-0 tegen Frankrijk: Dit is de reden voor totale EK-mislukking van Romelu Lukaku

Daags na de 1-0 tegen Frankrijk: Dit is de reden voor totale EK-mislukking van Romelu Lukaku
Dinsdag 02 juli 2024 - 18:00   I   door Redactie

Voor Romelu Lukaku was het een EK om snel te vergeten. De topschutter van de Rode Duivels wist geen enkele keer te scoren, al werden er in totaal wel drie doelpunten afgekeurd door de VAR. Peter Vandenbempt denkt bij Sporza nu te weten waarom het niet vlotte voor de spits.

De commentator ziet dat heel wat sleutelfiguren teleurstelden, waaronder de spits van AS Roma: “Lukaku voorop - wat een teleurstelling op dit EK”, klinkt het streng. Vandenbempt geeft aan waarom: “Hij leek niet scherp en fit, won nauwelijks een duel. Zeker tegen Frankrijk werd hij weinig in het spel betrokken”, is hij kritisch.

Ook over de aanvoerder van de Rode Duivels, Kevin De Bruyne, is hij niet te spreken: “En eigenlijk hebben we de beste De Bruyne - buiten tegen Roemenië - evenmin gezien. Oké, tegen Frankrijk moest hij van ver komen, maar je kan dan wel nog altijd goeie passes geven", besluit hij.

Het feit dat twee van de meest beslissende Belgen niet konden brengen van wat er van hen verwacht werd, zorgde ervoor dat België vroegtijdig het EK moest verlaten. De Rode Duivels strandden in de achtste finale van het toernooi, een ware teleurstelling voor zowel de fans als de spelers.

Poll: Had België met een scherpe Lukaku Frankrijk wel verslagen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Romelu Lukaku  I  Kevin De Bruyne

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024

dinsdag 2 juli 2024

maandag 1 juli 2024