Marc Degryse weet waar het misliep bij Tedesco: "Dat heeft hij niét gedaan"

Marc Degryse weet waar het misliep bij Tedesco:
Dinsdag 02 juli 2024 - 16:00   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco krijgt de wind van voren na de vroege uitschakeling van de Rode Duivels op het EK. België verloor in de achtste finale met het kleinste verschil van Frankrijk. Achteraf kreeg de Duitse trainer stevige kritiek aan zijn adres.

Zo toonde oud-international Marc Degryse zich al geen fan van Tedesco. In Het Laatste Nieuws stelt hij zich serieus vragen bij de aanpak van de coach: “Ik moet mezelf herhalen: een trainer moet spelers op de juiste plaats zetten. Dat heeft Domenico Tedesco niét gedaan”, vertelt hij.

Volgens de analist had de bondscoach zijn troepen anders moeten opstellen: “Mangala en Onana als defensieve middenvelders, De Bruyne op de ‘tien’, Lukebakio op rechts en Doku linksbuiten. Dat is het systeem waar iedereen het best tot zijn recht komt.”

Dat De Bruyne niet op de tien stond, bleek nefast te zijn voor de kansen van de Rode Duivels, aldus Degryse: “Maar Tedesco zette De Bruyne een rij lager. Hij kon niet domineren of de match naar zich toe trekken. Offensieve impulsen bleven uit”, sluit hij teleurgesteld af.

Poll: Had Domenico Tedesco zijn troepen anders moeten opstellen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Marc Degryse

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024

dinsdag 2 juli 2024

maandag 1 juli 2024