'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag van Tedesco bij uitschakeling tegen Frankrijk'

'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag van Tedesco bij uitschakeling tegen Frankrijk'
Vrijdag 28 juni 2024 - 08:30   I   door Redactie

De voetbalbond heeft al een beslissing genomen over bondscoach Domenico Tedesco als Frankrijk straks de Rode Duivels uitschakelt in de achtste finales. Van een geslaagd toernooi kan je dan moeilijk spreken.

Niet zozeer het feit dat je wordt uitgeschakeld door Frankrijk is een mislukking. Wel de groepsfase waarin België slechts in één wedstrijd flitsen van z'n klasse kon laten zien.

Bovendien eindigde het in een matige groep niet bovenaan, waardoor de Belgen meteen moeten uitkomen tegen Frankrijk. Toch zal een uitschakeling geen gevolgen hebben voor de toekomst van Tedesco.

De bondscoach verlengde voor het EK al zijn contract en de bond is niet van plan om hem te ontslaan.

"De voetbalbond ziet het bredere plaatje en wil niet alleen afgaan op de resultaten en prestaties op dit EK in Duitsland", schrijft Het Nieuwsblad.

"Sinds hij begin 2023 overnam van Roberto Martinez is de voetbalbond erg te spreken over de kwaliteit en de professionaliteit van Tedesco’s trainersstaf."

"Net als voor de bondscoach en de spelers zelf worden de eerste twee groepswedstrijden van de Rode Duivels als positief ervaren in het hoofdkwartier in Tubeke."

"Dat de sfeer in de groep erg verbeterd is, en het team sterk aan elkaar hangt, worden als pluspunten gezien. De voetbalbond wil Tedesco op lange termijn laten werken", besluit de krant.

Poll: Heb jij vertrouwen in Tedesco?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zondag 30 juni 2024

zaterdag 29 juni 2024

vrijdag 28 juni 2024

donderdag 27 juni 2024