Noa Lang stevig op zijn plaats gezet door ex-bondscoach Louis van Gaal

Noa Lang stevig op zijn plaats gezet door ex-bondscoach Louis van Gaal
Dinsdag 18 juni 2024 - 09:00   I   door Redactie

Noa Lang moest door een recente blessure een kruis maken door een selectie voor het EK, dat vandaag van start gaat. De buitenspeler van PSV is nog steeds herstellende van een kwetsuur aan de hamstring en werd door Oranje-bondscoach Ronald Koeman niet fit genoeg bevonden om hem mee te nemen.

In de podcast Matchday vertelt de 24-jarige aanvaller nu over zijn ervaring met de vorige bondscoach, Louis van Gaal. Vooral de strengheid waarmee de ex-bondscoach zijn troepen aanstuurde, is Lang bijgebleven. De jonge vader vertelt over een moment op het WK in Qatar:

"Op het WK nam ik een bal achter mijn standbeen aan, ging ik buitenom en gaf ik buitenom een voorzet", herleeft de aanvaller het moment. Dat zou niet naar de zin zijn geweest van Van Gaal, die naar verluidt reageerde met: "Noa Lang, wat denk jij nou?! Dat circus? Ik stuur je gewoon weer naar huis, hè!"

Ondanks de felheid van zijn trainer toen, heeft Lang tonnen respect voor Van Gaal: "Bij hem was iedereen de hele dag gefocust en scherp", klinkt het. "Als je klaar was met je lunch, mocht je nog niet weg. Denk maar dat je weg mag. Pas wanneer trainer Van Gaal zegt dat je mag gaan, mag je gaan."

Poll: Ben jij fan van Lang?

TAGS  I  Noa Lang  I  Louis van Gaal  I  Oranje

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024