Niels Destadsbader gebroken: "Het is er nooit meer van gekomen, hij is gestorven"

Niels Destadsbader gebroken:
Zaterdag 15 juni 2024 - 17:00   I   door Redactie

Niels Destadsbader kampt vele jaren na het auto-ongeluk van zijn beste vriend Robbe nog steeds met schuldgevoelens. Dat onthulde hij in het VRT 1-programma ‘Niks te zien’.

“Robbie was ook mijn muzikant, bassist. Maar hij vond de muziek die ik maakte niet echt muziek", vertelt Destadsbader. "Hij zei: ‘Ik weet dat je veel kunt maar je moet meer rock-‘n-roll zijn’. Op een bepaald moment kwam hij met het idee om een eigen versie te spelen van ‘Kryptonite’. ‘Schrijf daar dan een eigen versie op, iets in het Nederlands.’ Ik had al een paar dingen opgeschreven om uit te proberen op de repetitie, maar de repetitie is er nooit meer gekomen. Vlak voor de repetitie is hij gestorven. Ik heb die eerste lijnen tekst, nooit meer aangeraakt."

Schuldig

Robbe overleed op de avond dat hij met zijn vrienden zijn 24ste verjaardag had gevierd. “Bij het terugkeren van zijn verjaardagsfeestje is er een auto-ongeval gebeurd. Robbie is daarin gebleven. Ik ging hem naar huis brengen, maar dat is anders gelopen. Dat is iets wat me nog altijd heel moeilijk ligt. Als er één ding is wat ik opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik Robbie naar huis gebracht hebben", zegt Niels, die er zich nog steeds schuldig over voelt. "Sowieso. En dat gaat ook niet over.”

TAGS  I  Niels Destadsbader

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024