Heel slecht nieuws over toekomst van Club Brugge

Heel slecht nieuws over toekomst van Club Brugge
Vrijdag 24 mei 2024 - 16:00   I   door Redactie

Slaagt Club Brugge er ooit in om een nieuw stadion te bouwen? Het dossier sleept nu al zolang aan en heeft ook een zeer negatieve impact op de toekomst van de club.

Sinds 2006 werkt Club aan concrete plannen voor een nieuw stadion. Ondanks jaren van inspanningen zijn de plannen door protesten en ontbrekende vergunningen steeds uitgesteld.

Tegenwerking

Ook de bouw van het nieuwe stadion op de Jan Breydel-site blijft tegenwerking ondervinden. Buurtbewoners hebben bezwaren over het mobiliteitsplan en parkeeroverlast, en gingen met succes in beroep bij de 'Raad voor Vergunningsbetwistingen'. De stad voldeed niet aan de parkeerregels door onvoldoende parkeerplaatsen op eigen terrein.

Het stadsbestuur heeft inmiddels de regels aangepast en Club Brugge voldoet nu aan de parkeervoorwaarden via randparkings en shuttlediensten. Een nieuwe vergunningsaanvraag is ingediend bij de Vlaamse overheid en volgens De Tijd wordt vrijdag groen licht verwacht.

Toch waarschuwt De Tijd voor vroegtijdig optimisme. Buurtbewoners zullen waarschijnlijk opnieuw bezwaar indienen, wat de bouwprocedure tot een jaar kan vertragen. De lijdensweg is nog niet voorbij voor Club Brugge.

Poll: Komt het nog goed met dat stadiondossier?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024