Massaal falen van topclubs: "Jupiler Pro League moet drastische ingreep ondergaan"

Massaal falen van topclubs:
Maandag 07 november 2016 - 06:38   I   door Redactie

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, moet er dringend wat gebeuren. De topclubs laten het massaal afweten in de Jupiler Pro League. Daarom pleit Vandewalle voor een ingreep.

"In het belang van het Belgisch voetbal moet het aantal competitieduels naar beneden", stelt Vandewalle. "Ten eerste dragen onze clubs er de gevolgen van als ze in Europa aan de slag moeten. Is het nu niet, dan wel als het er straks in de knock-outfase echt om te doen is. Met vijf clubs in de poules van de Champions League en de Europa League is ons land beter dan ooit vertegenwoordigd."

"Maar om betere spelers naar onze competitie te lokken of ze aan hogere prijzen te kunnen verkopen, moeten onze clubs Europees eens gensters slaan. Europees voetbal is, naast de nationale ploeg, allesbepalend voor de reputatie in het buitenland. Ten tweede volgt in het weekend na een Europese week altijd zo'n gigantische terugval, dat het niveau eronder lijdt. De vlaggenschepen van de Jupiler Pro League presteren immers niet zoals ze moeten en kunnen presteren.

"Daarom: pas de competitieopzet aan, verminder de 50 à 60 wedstrijden per club met tien tot twintig procent zodat de trainers en de spelers er telkens voor de volle honderd procent tegenaan kunnen. We zullen er allemaal beter van worden."

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024