Toby Alderweireld spreekt grote schande na wedstrijd tegen Anderlecht

Toby Alderweireld spreekt grote schande na wedstrijd tegen Anderlecht
Zondag 31 maart 2024 - 08:00   I   door Redactie

Antwerp moest lange tijd met tien spelen op het veld van Anderlecht na de rode kaart voor Owen Wijdal en ging uiteindelijk met 1-0 de boot in. Aanvoerder Toby Alderweireld was achteraf bijzonder scherp.

Wijdal kreeg rood voor een lichte kopstoot richting Thorgan Hazard. Op aangeven van de VAR werd de rode kaart uitgedeeld door ref Jasper Vergoote. “We spelen een van onze beste eerste helften van het seizoen", reageerde Alderweireld bij DAZN. "Anderlecht had totaal geen antwoord op ons spel. Enkel het doelpunt ontbrak. Maar dan wordt de wedstrijd beslist door één persoon.”

“Het is een pittige wedstrijd met veel belang", gaat de verdediger verder. "Er is een bepaald stressniveau. Ik begrijp dat Owen reageert, hij is op volle snelheid. Maar je moet realistisch zijn: het is geen kopstoot. De scheidsrechter op het veld beoordeelt het goed, voelt de sfeer, maar wordt overroepen door iemand die het niet goed heeft gezien."

"Als het echt een clear error was, oké dan, maar het hoort erbij om af en toe een duw te geven. Moeten we dan als 22 schapen op het veld staan? Op deze manier evolueert het voetbal daar naartoe. Het is heel jammer dat je hier op deze manier komt verliezen.”

Poll: Vind jij dat Alderweireld gelijk heeft?

TAGS  I  Toby Alderweireld  I  Anderlecht  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024