Hein Vanhaezebrouck is nog niet klaar met Westerlo-Genk: "Beter dingen te doen"

Hein Vanhaezebrouck is nog niet klaar met Westerlo-Genk:
Woensdag 20 maart 2024 - 15:00   I   door Redactie

Eén ding is zeker: Hein Vanhaezebrouck is nog niet klaar met de gebeurtenissen van afgelopen zondag in Westerlo. Zo zal hij naar eigen zeggen elke straf aanvaarden die het Disciplinair Comité hem oplegt na kritiek op scheidsrechter Wesli De Cremer.

Vanhaezebrouck begon tijdens de zitting nog positief. “Ik wil me excuseren tegenover meneer De Cremer. Ik heb nooit gezegd dat hij niet bekwaam is. Hij heeft alle kwaliteiten om een goeie, misschien wel topscheidsrechter te worden", aldus de AA Gent-coach. 

"Ik begrijp dat ik hem misschien geschaad heb. Dat was niet mijn bedoeling. Maar ik heb niet, zoals de bondsprocureur zegt, gesteld dat meneer De Cremer niet bekwaam is. Ik zal dan ook elke straf aanvaarden. Ik zal niet in beroep gaan.”

Hij sloot echter cynisch af. "Ik denk dat onze bondsprocureur wel wat andere zaken te regelen die veel belangrijker zijn dan een heksenjacht op Hein Vanhaezebrouck. Zoals de problematiek van het mogelijk herspelen van wedstrijden door verkeerde beslissingen van de wedstrijdleiding, of zoals de problemen van afgelopen zondag, die al tot het ontslag van een trainer hebben geleid", citeert HLN de AA Gent-coach.

Met dat laatste verwijst hij naar de laatste vijf minuten van de wedstrijd tussen Westerlo en Racing Genk. De salonremise leidde al tot het ontslag van Westerlo-coach Rik De Mil.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk in deze?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Westerlo

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024