Mannaert en co wrijven zich in de handen: ‘Club Brugge ontsnapt aan absoluut horrorscenario’

Mannaert en co wrijven zich in de handen: ‘Club Brugge ontsnapt aan absoluut horrorscenario’
Maandag 12 februari 2024 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge wist afgelopen weekend makkelijk te winnen van Eupen. De wedstrijd had er echter compleet anders kunnen uitzien, zo ontsnapte Simon Mignolet vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart.

Club Brugge wist de 1 op 6 van zich af te schudden door op een overtuigende manier te winnen van Eupen. Het werd 4-0, maar volgens de aanhang van Eupen had de wedstrijd er compleet anders moeten uitzien.

De bezoekers vonden namelijk dat Mignolet in minuut 3 een rode kaart had moeten krijgen. De doelman wilde een actie onschadelijk maken en kwam hierbij uit de baklijn gelopen, maar leek hierbij de bal met de arm te raken.

Volgens Eupen-coach Florian Kohfeldt bestond er weinig twijfel: de Duitser vond dat Mignolet van het veld gestuurd had moeten worden. "Dat was rood. Zoiets verandert de wedstrijd", aldus Kohfeldt. Ook ex-scheidsrechter Tim Pots kwam terug op deze discutabele fase.

Hij vindt het echter begrijpelijk dat de VAR na het bekijken van de beschikbare beelden niet besloot om in te grijpen. "We missen hier een duidelijk beeld van. Maar je ziet wel dat de bal eerst tegen zijn knie komt en pas dan tegen de arm die in een natuurlijke positie is. Om deze twee redenen is het terecht dat de VAR niet ingreep," aldus Pots.

Poll: Moest Simon Mignolet hier rood krijgen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Simon Mignolet

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024