Grote gevolgen voor Thibaut Courtois na afzegging voor EK met Rode Duivels

Grote gevolgen voor Thibaut Courtois na afzegging voor EK met Rode Duivels
Woensdag 07 februari 2024 - 13:00   I   door Redactie

Het is intussen windstil geworden rond Thibaut Courtois bij de Rode Duivels en bondscoach Domenico Tedesco heeft niet liever. Hij wil in alle sereniteit naar het EK kunnen.

Het is niet dat Tedesco zijn deur niet heeft opengezet voor de doelman van Real Madrid, maar die is flink in zijn eer gekrenkt. Een oplossing zit er dan ook niet in.

Sterker nog: Courtois zei al maanden op voorhand af voor het EK. De keeper verwijst naar zijn zware blessure, maar er is uiteraard meer aan de hand. Mocht hij in mei immers weer fit zijn, zou het EK in principe haalbaar kunnen zijn.

Courtois is ook niet van gedacht veranderd. Hij stelt zich niet beschikbaar voor de Rode Duivels met het oog op het EK. Courtois kan koppig zijn en Tedesco lijkt ook geen stap meer te zetten in zijn richting.

Zolang de Duitser de plak zwaait bij de Rode Duivels, is er van Courtois allicht geen sprake meer bij de nationale ploeg.

Courtois moet bijna stiekem hopen dat het grondig misgaat op het EK voor de Rode Duivels, zodat Tedesco mogelijk andere oorden opzoekt of moet opzoeken. In dat geval kan hij met een propere lei opnieuw beginnen bij de nationale ploeg.

In het andere geval zullen we Courtois lange tijd niet meer terugzien. Of is zijn internationale carrière misschien wel definitief voorbij.

Poll: Ben jij nog fan van Courtois na al deze heisa?

TAGS  I  Thibaut Courtois  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024