'Genk ontvangt opvallend nieuws omtrent herspelen van match tegen Anderlecht'

'Genk ontvangt opvallend nieuws omtrent herspelen van match tegen Anderlecht'
Zaterdag 20 januari 2024 - 12:00   I   door Redactie

Bijna wekelijks staat de Belgische arbitrage ter discussie. De voetbalbond lijkt de boodschap nu begrepen te hebben: het zet namelijk de samenwerking met VAR-manager Fredy Fautrel stop.

Onder leiding van Stephanie Forde, operationeel directeur bij het Referee Department, kreeg het arbitragekorps eind vorig jaar een collectieve loonsverhoging. "In ruil daarvoor verwachten we kwaliteitsvolle arbitrage en een efficiënte organisatie," klonk het hierna bij Lorin Parys, CEO van de Pro League. De realiteit is echter dat de scheidsrechters de afgelopen maanden weinig vooruitgang hebben geboekt; ze lijken zelfs een paar stappen achteruit te hebben gezet.

Daarnaast is de kans groot dat technisch directeur Bertrand Layec zal moeten vertrekken. Hij werd goed betaald, terwijl de bond veel moet besparen. Zijn functie lijkt ook wat samen te vallen met die van de Duitse voorzitter Herbert Fändel, die door zijn contacten de Belgische arbitrage internationaal beter op de kaart moest helpen zetten.

Het is echter nog onduidelijk of deze beslissing invloed zal hebben op het herspelen van de wedstrijden tussen Genk en Anderlecht en die tussen KV Mechelen en Club Brugge. Tijdens beide wedstrijden werden 'menselijke fouten' gemaakt, waardoor de ploegen eisen dat de wedstrijden worden herspeeld. Ze leggen zich nog steeds niet neer bij de beslissingen van de voetbalbond en proberen beiden hun gelijk te halen.

Poll: Is het niveau van de Belgische scheidsrechters ondermaats?

TAGS  I  Genk  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024