Anderlecht haalt zwaar uit naar Racing Genk na eis om match te herspelen

Anderlecht haalt zwaar uit naar Racing Genk na eis om match te herspelen
Zaterdag 06 januari 2024 - 19:00   I   door Redactie

Na een controversiële beslissing in de Jupiler Pro League-wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KRC Genk, waarbij Genk een penalty kreeg die niet hernomen werd ondanks fouten van zowel Genk- als Anderlecht-spelers, zorgt de eis van Genk om de match te herspelen voor veel ophef.

Tijdens een de zitting van het Professional Refereeing Department (PRD), kwam aan het licht dat de VAR en scheidsrechter mogelijk een menselijke fout maakten door de Anderlecht-spelers niet te controleren.

Walter Damen, advocaat namens Anderlecht, stelt in De Standaard: "Ik ben vrij overtuigd dat het hier om een beoordelingsfout gaat en geen misinterpretatie of het niet-kennen van het reglement. De scheidsrechters geven zelf toe dat ze met de spelers van Anderlecht geen rekening hebben gehouden."

Damen waarschuwt dat, als dit als een fout wordt gezien, veel wedstrijden dit seizoen herzien zouden moeten worden. "Als we dat een fout vinden, dan kunnen we de competitie stopzetten want dan moeten we bijna vijftig wedstrijden dit seizoen herspelen."

Poll: Heeft Damen volgens jou gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Walter Damen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024